NETFLIX este disponibil și în România

204

Cea mai cunoscută platformă de video „on-demand” (filme, seriale și emisiuni de renume la cerere, transmise online) din lume, Netflix, este începând de azi disponibilă și pe teritoriul Romaniei.

Planurile tarifare încep de la 7,99€/lună și ajung până la 11,99€/lună. Netflix a anunțat miercuri cea mai mare expansiune din istoria sa, urmând să intre în alte 130 de țări, pe lângă cele peste 70 în care era deja. Platforma online are în prezent 74 milioane de utilizatori.

Netflix are trei planuri tarifare, în funcție de calitatea conținutului, de numărul de ecrane pe care se poate urmări simultan și de numărul de seriale sau emisiuni disponibile. Prima lună este gratuită.

În varianta Basic, la 7,99€/lună, se poate urmări pe un singur ecran, iar formatele HD si 4K nu sunt disponibile. În varianta Standard, la 9,99€/lună, se poate urmări pe două ecrane simultan și este disponibil formatul HD, în timp ce pe versiunea Premium, la 11,99€/lună sunt disponibile toate opțiunile.

Platforma Netflix a fost lansată în 1998 ca serviciu de închiriere de DVD-uri, și întretimp a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de conținut video la cerere.

Netflix are o cifră de afaceri de peste 46 miliarde de dolari, iar acțiunile au crescut anul trecut cu 140%. Printre țarile în care a anunțat că intră se numără India, Rusia și Turcia, însă nu și China.

Compania este celebră pentru seriale precum „House of Cards”, „Bloodline” sau „Orange is the New Black”.

Previziunea specialiștilor este că lansarea Netflix va avea o puternică influență asupra modului în care oamenii consumă conținut video. In SUA, dar și în Europa, mulți au renunțat la tradiționalele abonamente ale operatorilor de cablu TV, după ce Netflix a venit cu o mulțime de seriale și emisiuni în exclusivitate.

Reed Hastings, CEO al Netflix, a declarat în cadrul târgului CES Las Vegas, că din cei 3,2 miliarde de utilizatori de internet, două miliarde sunt în țari in curs de dezvoltare unde in anul 2000 numai 400 de milioane de oameni foloseau internetul.

Creșterea utilizatorilor de internet a fost uimitoare, iar România este țara din Europa cu cea mai rapidă creștere (utilizatori noi/an), precum și cea mai mare viteză de internet din Uniune și pe locul 14 în lume, conform raportului Akmai.com realizat în 2015.