Klaus Iohannis îşi neglijează responsabilităţile de preşedinte

107

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la ședința Consiliului Superior al Magistraturii de miercuri, unde se va alege noua conducere a acestui for.

Din partea Administrației Prezidențiale va merge la reuniune Simina Tănăsescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Reformă Instituțională și Constituțională.
Actualul preşedinte a considerat ca prezenţa sa nu este necesară, deşi este pentru prima dată când un şef al statului nu participă la bilanţul CSM. Acesta este încă în vacantă alături de soţia lui, în Florida.

Iohannis începe deja să facă un obicei din a absenta la asemenea întruniri şi a-şi neglija îndatoririle de şef al statului.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, îl atacă din nou pe Iohannis pentru această hotărâre.
Este importantă ședința. Anul trecut, domnul Iohannis a participat la şedinţa CSM. Ședința are două puncte pe ordinea de zi: primul este bilanțul prezentat de conducerea CSM care își încheie mandatul. Al doilea punct este alegerea noii conduceri a CSM. A participa la bilanțul CSM care își încheie mandatul este o chestiune simbolică, de respect. A fi prezent la acest bilanț este un lucru important.
La sfârșitul acestei prezentări, președintele are ocazia să se adreseze CSM, exprimând un punct de vedere cu privire la cele prezentate în bilanț, gândurile dansului pentru mersul în continuare al justiției. Mi s-a părul foarte important ca la punctul doi să nu particip, pentru a da acel semnal de independență a CSM”, a declarat Traian Băsescu.