Avalanşă de incendii, la început de an

136

Noul an a început sub semnul focului, în Olt. Potrivit reprezentanţilor ISU, în prima săptămână din acest an s-au produs 18 incendii în care două persoane şi-au pierdut viaţa. Pentru prevenirea incendiilor, pompierii au o serie de sfaturi pentru proprietarii de locuinţe, in special pentru cei care folosesc pentru încălzire sobele şi sursele electrice.

18 familii au rămas fără acoperiş deasupra capului în ultimele zile, după ce locuinţele le-au fost cuprinse de flăcări. Din nefericire, două persoane din Dobrosloveni şi Slatina au murit carbonizate în locuinţele care au luat foc. Reprezentanţii ISU Olt susţin că majoritatea incendiilor au fost provocate de coşurile de fum deteriorate sau neprotejate faţă de materialele combustibile sau de aparatele electrice folosite pentru încălzirea locuinţelor.

Pentru a se evita astfel de evenimente nedorite, ce pot avea urmări dintre cele mai nedoite, pompierii îi sfătuiesc pe proprietarii de locuinţe: să nu utilizeze sobele şi mijloacele de încălzire, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate; să nu folosească la aprinderea focului lichidele inflamabile; să nu depoziteze materialele inflamabile în apropierea sobelor, reşeelor sau in incinta centralelor termice; să  verifice coşurile de evacuare a fumului, reparându-le, curăţându-le şi izolându-le şi să nu utilizeze aerotermele, radiatoarele, calorifeele sau reşeele construite artizana sau cu ajutorul unor improvizaţii.

Un alt sfat la pompierilor se referă la prezenţa copiilor nesupravegheaţi în apropierea mijloacelor de încălzire. Oricând, din greşeală sau fără să conţtientizeze aceştia pot da foc caselor.