Zeci de amenzi, cadou de sărbători de la poliţişti

118
Poliţiştii au fost şi la începutu acestui an la datorie

Poliţiştii din Olt au aplicat, în primele trei zile ale acestui an, 118 amenzi, au întocmit 18 dosare penale şi au reţinut zeci de permise şi certificate de înmatriculare.

500 de poliţişti au fost la datorie la cumpăna dintre ani pentru a veghea la siguranţa şi liniştea oltenilor. În vederea evitării pe cât posibil a evenimentelor rutiere nedorite, ei au constituit zilnic zeci de filtre pe drumurile din judeţ.

În primele 72 de ore din noul an, poliţiştii din Olt au constatat 18 infracţiuni, dintre care nouă de natură judiciară, cinci la regimul materiilor explozive şi două la siguranţa pe drumurile publice. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale din cele 118 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi au fost aplicate şoferilor care au apăsat prea mult pedala de acceleraţie.  Pentru neregulile grave constatate în trafic, poliţiştii de la circulaţie au dispus şi rezinerea a zeci de certificate de înmatriculare şi premise auto.

Chiar dacă nu se pot lăuda cu o ,,zestre” la fel de mare de sancţiuni, judiciariştii şi poliţiştii de la economic au adus şi ei bani la buget.

,, Poliţiştii au aplicat, de la începutul anului, 24 de sancţiuni contravenţional pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi două la Legea nr. 171/2010 privind Codul Silvic”, a susţinut comisar şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 28.000 lei.