Şomerii olteni ajutaţi să devină afacerişti

157

28 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de cursuri de pregătire într-o ,,meserie” la mare căutare-antreprenor. Acestea sunt oferite gratuit de către Agenia Judeţeană de Ocupare a Forţei de muncă Olt, prin intermediul Centrului de Formare profesională.

Cursurile vor dura câteva luni iar la finalizarea lor, beneficiarii vor primi diplome care să le ateste abilităţile în domeniul afacerilor. Ea sunt recunoscute oficial şi le va permit să-şi găsească mai uşor un loc de muncă într-o firmă ca administrator sau să-şi conducă propria societate dacă intenţionează să se lanseze în afaceri.

AJOFM Olt va organiza în prima parte a acestui an şi cursuri pentru comunicare în limba engleză. De ele pot beneficia un număr la fel de mare de şomeri.

,,Limba engleză îi va ajuta foarte mult pe cei care intenţionează să-şi găsească un loc de muncă în afara ţării. Indiferent de domeniul de activitate, se solicită cunoasterea unei limbi de circulaţie internaţională”, au susţinut reprezentanţii AJOFM Olt.