Afacerist trimis în judecată de DNA

366
Dosarul afaceristului din Studina a fost trimis de procurorii DNA magistraţilor de la Tribunalul Olt

Florentin Remus Păun, administrator al SC Valstud Construct Center SRL Studina a fost trimis, astăzi, în judectă, în stare de libertate, de procurorii DNA Craiova.  Afaceristul este acuzat că a fraudat fondurile europene cu 125.000 euro, bani obţinuţi ilegal în urma implementării unui proiect finanţat de UE prin intermediul AFIR. Totul ar fi fost posibil cu ajutorul utilizării unor documente false.

Administrator al SC Valstud Construct Center SRL Studina este acuzat de săvârşirea a cinci infracţiuni printre care fals în înscrisuri sub semnătură privată, declaraţii false, inexacte sau incomplete, etc.

Totul s-ar fi întâmplat în vara lui 2010 când inculpate i-ar fi dus în eroare, prin documente şi declaraţii false, pe angajaţii APDRP care au avizat favorabil proiectul  ,,Achiziţie utilaje în domeniul construcţiilor”, în valoare de aproape un milion de euro, din care mai bine de 500.000 euro fonduri nerambursabile, şi au dispus decontarea a 124.949 euro din aceştia.
În vederea recuperării sumei cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a fost prejudiciată, procurorii DNA au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui bun imobil deţinut de inculpat.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Olt.