Ceramică şi textile produse de ateliere înfiinţate cu fonduri europene, expuse la Slatina

677

Produse unicat, ce pot fi cadoul ideal de sărbători pentru rude, creaţie a unor ateliere înfiinţate cu fonduri europene în zone rurale defavorizate din Olt, Dolj, Dâmboviţa şi Argeş pot fi admirate astăzi la Târgul economiei sociale, deschis în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Obiecte de ceramică şi îmbrăcăminte, modele- prototip, sunt expuse în cadrul etapei de promovare a produselor artizanale, cei interesaţi de achiziţionare putând comanda direct de la producător.

DSCN2229Târgul a fost deschis ieri şi marchează finalizarea proiectelor “Integrarea profesională a femeilor și dezvoltarea economiei sociale” şi “Artizanat pentru dezvoltarea economiei sociale în mediul rural”, ambele cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” .Proiectele sunt demarate de SC Creator European Consultants SRL. Potrivit administratorului Carlos Miguel Esteban Trullen, prin cele două proiecte au fost înființate 19 structuri de economie socială și s-au creat 85 de locuri de muncă. Proiectele presupun înfiinţarea a 7 ateliere de ceramică în zonele rurale ale județelor Olt, Dolj, Argeş, Dâmboviţa şi Bucureşti (cooperative meşteșugărești) şi 5 magazine în respectivele reședințe de județ ce vor comercializa produse de artizanat, în mare parte realizate în cadrul atelierelor. Deocamdată, producţia este la început, abia acum două săptămâni fiind primite, cu întârziere, fondurile alocate, motiv pentru care astăzi nu este organizat un târg cu vânzare, ci doar unul de prezentare a produselor ce se pot realiza în cadrul atelierelor.
Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate cursuri de calificare în următoarele
domenii: confecţioner-asamblor articole din textile, lucrător în comerţ si modelator ceramică.
În plus, pentru managerii Structurilor de Economie Socială create în cadrul proiectului s-au organizat sesiuni de formare profesională antreprenor în economie socială.