Dublă sinucidere, la Movileni

824
Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum au murit cei doi şi ce i-a determinat să-şi pună capăt zilelor

O femeie de 53 de ani şi nepotul ei de 39 de ani au fost găsiţi spânzuraţi într-o anexă a gospodăriei pe care o deţineau în comuna Movileni. Descoperirea macabră a fost făcută, întâmplător, de un vecin. In urmă cu şase ani, tatăl tânărului şi fratele femeii şi-a găsit sfârşitul în acelaşi mod. Sinucigaşii nu au lăsat un bilet de adio prin care să-şi justifice gestul.

S-au spânzurat de aceiaşi grindă, unul lângă altul

Când au fost descoperiţi, tânărul încă mai atârna în ştreangul pe care-l legase de grinda magaziei în timp ce funia în care atârnase o vreme femeia se rupsese sub greutatea acesteia sau fusese tăiată.
Vecinul care i-a găsit susţine că bărbatul strângea în mână o sumă importantă de bani atunci când şi-a găsit sfârşitul. Cel mai probabil, banii proveneau de la mătuşa lui, recent întoarsă de la muncă din Italia. Vecinii celor doi nu-şi explică gestul celor doi, mai ales că relaţia lor era una mai mult decât apropiată, femeia fiind cea care-i trimitea tânărului sume importante de bani.
,,Nimeni nu-şi justifică gestul celor doi. Erau foarte apropiaţi şi se ajutau. Femeia lucra în Italia şi se întorsese recent din străinătate. Au fost găsiţi spânzuraţi într-o anexă a casei, unul lângă altul, de un vecin care avea treabă cu bărbatul. Omul a intrat să-l caute pentru că, deşi era acasă, nu răspundea”, a declarat pentru Realitatea Oltului, Sorin Toma, primarul comunei Movileni.
Potrivit acestuia, în familia celor doi a mai avut loc o astfel de tragedie în urmă cu şase ani. Atunci tatăl tânărului şi fratele femeii era cel care atârna în ştreang. Ca şi atunci, victimele nu au lăsat un bilet de adio prin care să-şi justifice gestul.

Se iubeau, se ajutau şi au ales să moară impreună

,,Nu am observat nimic în neregulă cu cei doi de când Lenuţa venise din străinătate. Se înţelegeau bine. Chiar foarte bine. Cristii avea tot ce-I trebuie pentru că ea muncea acolo şi-i trimitea bani pentru tot ce avea nevoie,. Am auzit că şi acum, mort fiind, strângea în mână un teanc de bani. Nu ştie nimeni, maică, de ce au ales să-şi pună capăt zilelor”, a susţinut tanti Ioana, una dintre vecinele victimelor.
,,Lenuţa ţinea la Cristii mai ceva decât o mamă la fiul ei. Ea nu a avut copii şi, de când tacsu s-a prăpădit, ea i-a fost cel mai amre ajutor. Îi oferea bani pentru tot ce vroia. Unii zic că erau mai mult decât rude, dar cine să ştie adevărul că nu a stat nimeni cu ei să vadă”, a mai susţinut o bătrânică din apropierea gospodăriei în care cei doi au ales să-şi pună capăt zilelor.

Poliţiştii încearcă să afle de ce au murit cei doi

Vecinul care i-a găsit pe cei doi este şi cel care a dat fuga la Postul de Poliţie din comună pentru a semnala descoperirea macabră. Oamenii legii au demarat o anchetă la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia din familia Scarlat, dacă este sau nu vorba de o dublă sinucidere şi care este motivul pentru care aceştia au ales să-şi pună capăt zilelor.
„O echipă operativă de la Poliţia Potcoava s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor. În cauză –a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauzele deceselor”, a susţinut comisar Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt.