Cine-şi răsfaţă angajaţii de sărbători: companiile da, statul ba

173

Prima de Sărbători, prima de porc, al 13-lea salariu, tichete-cadou sau pachete pentru copii, cu toate au rămas doar amintire pentru salariaţii de la stat. Anul acesta, Moşul statului s-a dovedit foarte zgârcit, puţine fiind instituţiile publice care au oferit doar cadouri pentru copiii angajaţilor. Nici sindicatele nu prea au găsit prin tolbă bani ca altădată să le ofere cadouri membrilor. Astfel, bugetarilor nu le rămâne decât să-şi amintească vremurile bune şi să se uite cu jind în ograda privaţilor, ceva mai darnici cu angajaţii. Majoritatea companiilor îşi cadorisesc salariaţii cu prime, după posibilităţi, unii adăugând în desaga Moşului fie coşuri cu produse tradiţionale şi cadouri pentru copii, dar şi tichete de masă.
Printre cei mai darnici angajatori se numără cei de pe platforma industrială a Slatinei. Cei mai răsfăţaţi sunt angajaţii Pirelli, care vor fi răsplătiţi, ca în fiecare an, cu cadouri tradiţionale şi tichete cadou. În plus, cei circa 2700 de angajaţi se vor distra la serviciu, firma organizând o petrecere cu divertisment şi masă festivă la care sunt invitate şi familiile angajaţilor.
Moşul va veni şi pentru cei circa 2500 de angajaţi ai Alro, care vor primi tichete cadou în valoare de 250 de lei, dar şi o premă echivalentă cu 75% din salariul brut.