Dan Şova îl aşteaptă pe Moş Crăciun la „beciul domnesc”

212

Senatorul PSD Dan Șova a primit vești teribile în prag de sărbători de la judecători! Aceştia au fost de acord cu cererea DNA și i-au prelungit mandatul de arest preventiv cu încă 30 de zile. Decizia nu este definitivă. Actualul mandat emis pe numele lui Șova expiră pe 3 ianuarie.

Așadar, Șova nu doar că face sărbătorile de iarnă  în pușcărie, dar dacă judecătorii nu o să-i admită contestațiile, o să stea după gratii până în februarie.

Procurorii îl acuză pe Dan Şova ca în perioada octombrie 2011 – iulie 2014 a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influentei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenta juridică cu o anumită societate de avocatură.

„Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenta juridică cu CET Govora SĂ, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenta juridică ce urma să se încheie intre CET Govora şi casa de avocatură respectivă”, se arată în referatul DNA cu propunere de arestare preventivă.