Copiii din plasament şi-au lansat propria revistă şi au prezentat un Crăciun de basm

176

Copiii din căsuţele de tip familial din judeţul Olt au serbat astăzi, împreună, Crăciunul. Sărbători de basm a fost tema spectacolului pus în scenă astăzi la Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina, un spectacol prin care s-a dorit să fie prezentat Crăciunul ca o poveste, o călătorie în căutarea tărâmului de nicăieri al lui Peter Pan. Copii frumoşi şi talentaţi au urcat pe scenă şi au transmis emoţie colegilor.

 

„Astăzi continuăm povestea începută alături de copiii noştri şi, aşa cum ne-am obişnuit, trăim în poveste. O poveste în care realitatea se împleteşte cu ficţiunea şi, anul acesta, povestea noastră reprezintă tradiţiile românilor, care reprezintă rădăcini pentru noi, dar mai ales pentru copiii noştri din căsuţele de tip familial, fără de care ei nu şi-ar regăsi identitatea şi de care au foarte mare nevoie. Sunt împreună copiii din căsuţele de tip familial de la Caracal,Corabia, Balş, Slatina şi prezintă obiceiuri, poezii, colinde. Mai precis, ne prezintă o şezătoare, cu ţesut, olărit şi dans, colinde şi hore, jocul caprei, muzică populară. Mai presus de toate, continuăm basmul, iar în acest an povestea noastră este Peter Pen, copilul din noi, copilul care a ales să rămână într-o lume a aventurii, o lume a zânelor şi care n-a vrut să crească, copilul din fiecare, copilul din poveste şi alături de care pornim să căutăm lumea şi tărâmul de nicăieri.”, ne-a declarat Rădiţa Piroşca, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Tot azi, copiii şi-au lansat prima lor revistă, „Fluturi în zbor”, în care şi-au deschis sufletele cu poveştile lor, cu activităţile lor. „Prin intermediul acestor pagini noi încercăm să vi-i arătăm pe aceşti copii aşa cum sunt ei. Orice copil culege fluturi, de dorul unei mângâieri. Noi vrem ca aceşti copii să crească fără teamă, să aibă curajul să spună ieri, să spere să spună mâine şi să-şi hrănească visele.”, mai spune Piroşca.