Cioloş, tot mai implicat în rolul de prim ministru al României

768

Dacian Cioloş şi-a intrat serios în atribuţii, iar acum s-a pus pe curăţenie. Nu vă gândiţi că a luat matura şi s-a apucat de treabă în Palatul Parlamentului, ci l-a eliberat din funcţie pe şeful Corpului de control al primului ministru.

Ion Lazăr a fost imediat înlocuit de Mircea Valentin. Din data de 21 decembrie, Victor Giosan va fi numit consilier de stat la Cancelaria premierului.
Cioloş a transmis şi un mesaj pentru România, de la Consiliul European. Premierul afirmă că, în calitatea pe care o are, va face ce îi stă în putere pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană.
„Cred într-o familie europeană puternică şi voi face ce îmi stă în putere în calitate de prim-ministru pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană. Este singurul mod în care putem utiliza pe deplin beneficiile integrării”, afirmă premierul Dacian Cioloş într-o postare pe pagina sa de facebook legată de participarea sa la prima sesiune de lucru a Consiliului European.

„Aşa cum am spus şi în fata Parlamentului României, poziţia mea este una clară: UE trebuie să insiste în primul rând pe înţelegerea şi tratarea cauzelor migraţiei, iar apoi pe identificarea măsurilor optime pentru a ţine sub control migraţia ilegală şi necontrolată”, mai spune Cioloş.

Din data de 17 decembrie Dacian Cioloş participă la Consiliul European, principalele teme înscrise pe agendă fiind gestionarea fenomenului migraţiei şi acţiunea la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul statelor membre pentru combaterea terorismului, după evenimentele de la Paris.
Premierul român a avut, joi, o întrevedere cu Federica Mogherini, înalt reprezentant al U.E. pentru afaceri externe şi politică de securitate, şi a avut un schimb de opinii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Premierul se va întâlni, astăzi, la ora 8:45, cu Frans Timmermans, prim vicepreşedinte al Comisiei Europene, urmând să participe apoi la a doua sesiune de lucru a Consiliului European, care va începe la ora 10:00. Tot astăzi, Dacian Cioloş se va duce şi la spitalul militar “Reine Astrid Bruxelles”, unde îi va vizita pe cei răniţi în clubul Colectiv, internaţi acolo.

Dacian Cioloş a intrat de curând în topul încrederii în personalităţile publice în urma unui sondaj INSCOP. Premierul ocupă locul trei, destul de bine având în vedere perioada de când a fost desemnat în rolul de prim ministru al statului.
Locul întâi în top este ocupat de preşedintele Klaus Iohannis.