Bani din păcănele ilegale, spălaţi la Olt prin tranzacţii imobiliare

505

Judecătoria Caracal a emis ieri mandate de percheziţie pe raza a cinci judeţe- Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, la acţiune participând peste 120 de poliţişti din judeţele menţionate. Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, oamenii legii au efectuat 45 de percheziţii la patronii unor societăţi comerciale bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 150.000 de euro, prin folosirea de mijloace de joc tip slot-machine, fără autorizaţii şi licenţă pentru organizarea jocurilor de noroc.

IMG_0107
În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 150 de dispozitive de joc tip slot-machine, fără licenţă, şi au fost indisponibilizaţi peste 35.000 lei. La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost aduse 40 de persoane pentru audieri.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, banii din jocurile de noroc ilegale ar fi fost spălaţi prin tranzacţii cu terenuri şi apartamente. “În fapt, în cursul anului 2015, 4 persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai unei societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional, constând în eludarea obligaţiilor fiscale. Aceştia ar fi amplasat mai multe mijloace de joc tip slot-machine în peste 45 de locații în județele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți și Teleorman, fără să aibă autorizații de exploatare a jocurilor de noroc de tip slot-machine, licență pentru organizarea jocurilor de noroc, certificate de verificare tehnică, facturi sau alte înscrisuri de achiziționare a aparatelor. Ulterior, sumele de bani obținute prin aceste activități ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în achiziționarea și revânzarea de spații comerciale, terenuri, apartamente, înființarea de noi firme, urmărindu-se disimularea adevăratei naturi a provenienţei şi circulaţiei banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni.”, se precizează în comunicat.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. OLT, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.