Reabilitarea DN6 Alexandria- Craiova, aprobată de Comisia Europeană. Drumul traversează Caracalul şi patru comune din Olt

317
Lucrările au fost abandonate în urmă cu trei ani

Comisia Europeană a aprobat ieri fazarea proiectului „Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova”, ce va permite finalizarea lucrărilor prin asigurarea cofinanțării primei etape din fondurile disponibile pentru 2007-2013, în timp ce faza a II-a va fi cofinanțată în perioada 2014-2020.

Drumului Naţional 6, care leagă oraşele Craiova și Alexandria, traversează judeţele Dolj, Olt şi Teleorman, prin reabilitarea lui durata de transport fiind estimată la circa 100 de minute, reprezentând o reducere cu o treime a timpului de parcurgere de astăzi. În judeţul Olt, DN6 trece prin municipiul Caracal, dar şi prin comunele Mihăeşti, Radomireşti, Dăneasa şi Stoeneşti.

Proiectul prevede reabilitarea, în total, a 127 de kilometri de drum național. 75% din lucrări urmează să fie realizate în prima fază, cofinanțarea europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro.

Conform proiectului, lucrările de reabilitare a acestui drum național urmează să fie finalizate până la 30 octombrie 2017.

Cererea de fazare a proiectului major de infrastructură ”Reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova” a fost trimisă de autoritățile române la 30 septembrie 2015.Reabilitarea acestui tronson reprezintă un proiect mai vechi, modernizările fiind abandonate în 2012.