Au apărut brazii, în pieţe şi supermarketuri

178
Amatorii de chilipir pot aştepta să cumpere brazi până în săptămâna Crăciunului, comercianţii vor scădea foarte mult preţul pentru a nu se întoarce acasă cu ei

Slătinenii pot, din acest week-end,  să-şi aleagă bradul pe care să-l împodobească de Crăciun. Oferta este bogată iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. În pieţe, brazii costă, în funcţie de mărime, între 50 şi 100 lei. Preţurile sunt comparabile cu cele de la magazinele de specialitate unde însă sunt expuşi spre vânzare şi brazi în ghiveci.

În piaţa Zahana, primul comerciant care a adus brazi spre vânzare este din Harghita. Pentru a testa piaţa, el a adus doar 300 de bucăţi. Mai mult de jumătate i-a vândut încă din prima zi. Cei mai căutaţi au fost brazii cu o înălţime medie, pentru care cumpărătorii au scos din buzunare în medie cam 60 de lei. Mai greu merg la vânzare brazii de dimensiuni mari şi cei în ghiveci, chiar dacă ei pot avea dublă întrebuinţare.

La fel stă situaţia şi în privinţa supremarketurilor, unde brazii s-au comercializat cu preţuri cuprinse între 50 şi 70 lei bucata.

Slătinenii care sperau să cumpere brazi de la Direcţia Silvică vor trebui să se reorienteze. În acest an, instituţia nu va vinde brazi decât în condiţiile în care, în urma controalelor pe care inspectorii le vor face, îi vor confisca de la cei care nu vor avea documentele legale.