Proiectul haldei judeţene, la final

172

Consiliul Judeţean Olt va încheia săptămâna viitoare proiectul privind colectarea deşeurilor din tot judeţul, transportul, tratarea şi depozitarea în halda ecologică construită la Bălteni. Anunţul a fost făcut astăzi de către Angela Solduban, şef Serviciu Implementare Proiecte din cadrul CJ Olt, la conferinţa de închidere a unui alt proiect de mediu realizat în judeţ cu fonduri europene, privind conservarea biodiversităţii.

Demarat în aprilie 2011, „Sistemul integrat de management al deşeurilor din judeţul Olt” privind gestionarea modernă a gunoiului a ajuns la final, următorul pas pe care Consiliul Judeţean Olt îl va demara la începutul anului viitor fiind scoaterea la licitaţie a serviciului de colectare.

Proiectul, cu o valoare de circa 39 milioane euro, fonduri europene, include un depozit ecologic de deşeuri, patru staţii de transfer (Scorniceşti, Balş, Caracal, Corabia), 5747 de platforme de colectare a deşeurilor reciclabile şi menajere în cele 112 localităţi ale judeţului. Au fost achiziţionate 6445 containere pentru colectare selectivă, opt tocătoare pentru mărunţirea deşeurilor verzi din parcuri şi grădini. Celula de depozitare de la Bălteni, în care vor ajunge gunoaiele colectate din toate loclaităţile din Olt are o suprafaţă de 65.700 metri pătraţi, iar staţia de sortare are o capacitate de 29.000 de tone pe an.