Elevii şi profesorii, învăţaţi cum să iasă sănătoşi dintr-o clădire în flăcări

115
SANYO DIGITAL CAMERA

Sănătatea şi chiar viaţa copiilor noştri pot fi salvate, în situaţia unui incendiu sau seism, dacă personalul unităţii de învăţământ şi elevii ştiu cum să reacţioneze, care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a ieşi în siguranţă din clădirea şcolii.
Pentru a se cunoaşte care sunt principalele reguli care trebuie respectate în situaţii de urgenţă, care sunt locurile de evacure pentru unităţile de învăţământ, locurile de adunare pentru elevi şi personal, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” al judeţului Olt desfăşoară zilnic în şcoli o campanie de informare preventivă şi instruire practică. “Inspectoratul General a emis patru ghiduri noi de evacuare în situaţii de urgenţă, ce conţin paşii ce trebuie urmaţi în vederea asigurării evacuării, protecţiei şi salvării persoanelor în cazul producerii unui incendiu sau seism. Cele patru ghiduri se referă la unităţile sanitare, unităţile de învăţământ, turism şi comerţ. În baza lor, am demarat o campanie în şcolile din judeţ, de informare şi instruire a cadrelor didactice şi organizarea de exerciţii de evacuare. Până pe 16 decembrie dorim să finalizăm campania în şcolile din municipii şi oraşe, urmând ca anul viitor să continuăm instruirea odată cu realizarea controalelor de fond la localităţile rurale.”, ne-a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
În Slatina, campania a fost demarată joia trecută la Şcoala Nr.1 şi se va finaliza pe 16 decembrie, cu Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Postliceală Sanitară. Toate exerciţiile sunt programate dimineaţa, începând cu ora 10.00. Astăzi, vor învăţa cum să reacţioneze în caz de incendiu elevii şi cadrele didactice de la Şcoala „Ştefan Protopopescu”, iar mâine cei de la „Vlaicu Vodă”.