64 de angajaţi ai BRD din Olt, în grevă japoneză

253

Sindicatul Impact al salariaţilor din BRD a intrat astăzi în grevă japoneză. Protestul, constând în purtarea de banderole albe se anunţă a nu fi interrupt până la finele anului sau până când managementul BRD va relua negocierile privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă.
Şi salariaţi ai celor 11 agenţii din judeţul Olt s-au alăturat protestului. Este vorba doar de membrii ai Sindicatului Impact. “Din Olt participă doar 64 de salariaţi la protest. Purtăm banderole albe, iar activitatea se derulează în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Este o formă de protest paşnică, fără a afecta relaţia cu clienţii sau activitatea băncii. Sperăm ca protestele să se oprească aici şi să se ajungă la un accord cu managementul. Încercăm de luni bune să găsim o formula convenabilă ambelor părţi pentru noul contract colectiv de muncă”, ne-a declarant Emil Costache, liderul Impact BRD- Filiala Olt.
Sindicaliștii solicită informarea şi consultarea salariaților în legatură cu proiectele de restructurare, reorganizare sau optimizare cu impact asupra locurilor de muncă, majorarea salariilor de bază cu 100 lei brut pentru toți salariații cu minimum 3 ani vechime în BRD la data de 30 iunie 2015 (reprezentând cota parte din inflația neacordată în perioada 2009-2014) și păstrarea primei de participare a salariaților la profit.
De asemenea, solicitările angajaților BRD vizează acordarea unei prime de 700 lei net pentru procurarea de ținute conform cerințelor băncii (regulament intern), ținută business pe care o asimilează ținutei de lucru prevăzute de Legea 319/2006, reintroducerea în contractul colectiv de muncă a unui program de pensionare anticipată, precum și protecția liderilor cu încă un an de la terminarea mandatului.