Au supravieţuit focului, dar i-au ucis microbii

163

Au murit cu zile. Asta am putea spune despre victimele din Colectiv care au supravieţuit infernului din clubul bucreştean, dar au căzut pradă sistemului spitalicesc din România.

„I-am salvat dintr-o bombă cu foc şi au murit într-o bombă cu microbi.” A declarat un medic de la Spitalul de Arşi”.
În ciuda eforturilor făcute de doctori, pacienţii nu au avut nicio şansă în faţa situaţiei infecte, la propriu, a spitalelor noastre. În ciuda acuzaţiile dure, unii susţin că ar fi avut aceeaşi soartă şi în străinătate, în timp ce alţii învinuiesc prompt sistemul incompetent şi nepăsător, românesc.

Bolnavii erau spălaţi într-o singură cadă specială, dezinfectată, ce-i drept, cum ţin ei important să precizeze, dar nu suficient din câte se pare.

Un medic sătul de mascarada făcută la televizor despre situaţia răniţilor din Colectiv, nu a mai putut să îndure şi a spus adevărul jurnalistului Cătălin Tolontan.
Iată o parte din declaraţiile lui:

„La noi, cei care au scăpat din foc au fost omorâţi de bacteriile care infectează spitalele și nimeni dintre șefii sistemului sanitar n-a avut curajul să spună asta. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare”, a declarat medicul.
“La Spitalul de Arși oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii. De ce n-au fost anunțate familiile din primele zile, ca să aibă opțiunea de a-i transporta în străinătate?!”, mai spune el.

Medicul a explicat că fiecare pacient aflat în starea celor răniţi în urma incendiului ar trebui izolat.

Infecţii cu pioceanic, acinetobacter, şi klebsiella, care îi doboară unul câte unu pe toţi cei care ar mai fi avut o şansă la supravieţuire.