Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), acreditat

421

Evaluarea spitalului slătinean de către membrii comisiei de acreditare s-a încheiat, raportul prelinimar va fi transmis oficial în termen de cinci zile. Neoficial, SJU a trecut cu brio de acest examen şi va primi mult doritul certificate care să ateste calitatea serviciilor oferite aici.

Cei şase membri al comisiei de evaluare (medici, economişti sau asistenţi medicali) au decis că la SJU Slatina mai puţin de 10% din cei 1300 de indicatori nu corespund standardelor. Procentul mic permite principalei unităţi spitaliceşti din judeţ obţinerea acreditării cu punctaj maxim.

,,Sunt puţine neconformităţi reţinute de membrii comisiei de evaluare aşa că noi sperăm să obţinem acreditarea cu punctaj maxim. Urmează ca oficial, până la finele săptămânii viitoare să primim raportul preliminat în care se vor face referiri la neconformităţile constatate. Raportul definitive va fi primit mai târziu”, a susţinut directorul medical al SJU, Cătălin Pătru.
El a precizat că evaluatorii impresionaţi de unele secţii şi au ţinut chiar să-i felicite pe şefii acestora pentru modul cum arată secţiile în cauză, dotările existente în cadrula cestora dar pentru serviciile medicale oferite.

Acreditarea spitalului va fi pentru o perioadă de cinci ani şi va reprezenta o dovadă a calităţii serviciilor oferite de spitalul slătinean, subordonat Consiliului Judeţean Olt dar în care a investit şi Primăria Slatina.

SJU Slatina este a doua unitate spitalicească din Olt care obţine acreditarea după Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, aflat şi el în subordinea CJ Olt.