Cadoul lui Moş Nicolae pentru Şova, un mandat de arestare

248
Dan Şova se gândeşte cu înfrigurare la Crăciunul pe care-l va petrece în arestul general

Senatorii au amânat cu o zi şedinţa de plen în care urmează să se pronunţe pe cererea de ridicare a imunităţii senatorului de Olt, Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte. Acesta este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte asimilate celor de corupţie.

Arestarea social-democratului este solicitată de procurorii DNA într-un alt dosar în care îl acuză de trafic de influenţă. Mai exact, Şova este acuzat că ar fi primit o sută de mii de euro, pentru ca o firmă de avocatură să obţina un contract cu CET Govora.
Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Potrivit ordonanţelor întocmite de procurori, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. Jumătate din aceşti bani au ajuns la Şova, susţin procurorii DNA.

Procurorii îl mai cercetează pe fostul ministru şi într-un alt dosar, al treilea. Ei ar putea cere ridicarea imunităţii şi în acest dosar. Dan Şova a fost trimis deja în judecată în doarul ,,Rovinari-Turceni” în care mai este pus sub acuzare şi fostul premier Victor Ponta.