Şomajul, plătit pe un card special

134

Şomerii olteni vor putea primi la anul indemnizaţia pe un card special conceput în acest sens, în cadrul unui proiect implementat la nivelul întregii ţări de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă  împreună cu Soft Business Union SRL.

Sistemul informatic pentru cardul Prepaid, intitulat „StartPrepaid” este funcţional în cadrul AJOFM Olt, permiţând agenţiei asigurarea mijloacelor necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea şi raportarea informaţiilor referitoare la plata indemnizaţiei de şomaj.
Acest sistem presupune emiterea unui card bancar pe care va fi virată indemnizaţia, banca emitentă urmând să fie aleasă în urma unei licitaţii. Șomerii nu vor fi obligați să folosească un astfel de card, acesta fiind opțional. Cei care nu mai doresc să primească ajutorul de şomaj din mâna poştaşului şi optează pentru cardul Prepaid nu vor merge la bancă să-l ridice, ci la AJOFM Olt.

În Olt, primesc indemnizaţie de şomaj peste 2700 de persoane. Şomajul este virat pe card  pentru 108 persoane, banca emitentă fiind ING, potrivit unei convenţii încheiate la nivel naţional.

Proiectul “Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.