Poliţist, în arest pentru mită

808
Gabriel Adrinel Neagua mai avut de a face cu legea şi în urmă cu 12 ani. După ce procurorii l-au pus sub acuzare, şefii l-au dat afară, magistraţii l-au retrimis în Poliţie

Gabriel Adrinel Neagu, agent de poliţie în cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Potcoava, a fost prins aseară în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în timp primea mită de la un şofer pentru a nu-I suspenda permisul de conducere. El a fost reţinut şi prezentat astăzi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.

„La data de 25.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţia Oraşului Potcoava, N. G. A., în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a fost surprins în flagrant în timp ce a primit suma de 500 lei de la numitul R. A., din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş Severin, care a condus un autoturism pe raza oraşului Potcoava, strada Principală, judeţul Olt, agentul de poliţie întocmind un proces –verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate”, se arată în comunicatul emis presei de către Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Procurorii susţin, potrivit comunicatului, că poliţistul nu se afla la prima faptă penală de acest gen.
„S-a reţinut că, la data de 17.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Potcoava, N. G. A.,  în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a oprit în trafic un autoturism, pe strada Principală din oraş Potcoava, judeţul Olt, condus de către numitul I. F. J., din mun. Bucureşti, aceasta efectuând un act contravenţional la regimul circulaţiei pentru care se impunea suspendarea permisului de conducere, însă agentul de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, a primit suma de 400 lei pentru ca procesul – verbal pe care l-a întocmit să nu ateste datele reale”, se mai arată în documentul Parchetului.

Surse din cadrul IPJ Olt susţin că agentul a mai avut probleme cu legea şi în 2003 şi că era filat de mai mult timp pentru că pe numele sau au existat mai multe sesizări cu privire la activitatea infracţională desfăşurată.