UPDATE Inundaţii în 6 localităţi. Elevii din Valea Mare, duşi acasă prin Slatina sau cu excavatorul

272

UPDATE, ora 10.55

50 de elevi din Valea Mare au fost izolaţi la şcoala de centru, după ce o viitură puternică a blocat drumurile de acces spre satele Recea, Zorleasca şi Turia. Cum autoturismele obişnuite nu pot pătrunde, copiii sunt ocoliţi prin Slatina pentru a ajunge acasă sau căraţi, rând pe rând, cu un excavator.

Tot la Valea Mare se înregistrează şi prima locuinţă afectată. Lui Ion Bucşa i-a pătruns apa în casă, fiind evacuată aparatura electronică şi electrocasnică.

Ora 9.45

Ploaia care cade de ore întregi a dus la inundarea mai multor gospodării din județ, în localitățile Valea Mare, Perieți, Movileni, Slatina, Strejeşti și Balș, pompierii acționând deja cu pompe pentru scoaterea apei din curți.

Reprezentanții ISU Olt acționează de ore bune pentru scoaterea apei care s-a strâns din ploi și amenință zeci de case ale locuitorilor din mai multe localități. Deși la acest moment nu există informații că apa ar fi intrat în case, serviciile voluntare de urgență din fiecare localitate acționează împreună cu pompierii pentru a se evita acest lucru.

O situație ceva mai deosebită ar fi la Valea Mare, unde se pare că apa deja trece peste drumul Județean DJ 653, existând riscul să fie întreruptă circulația pe această rută și să fie nevoie să se indice o alta ocolitoare. Vom reveni.