Percheziţii în Olt la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

260

Poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Vâlcea, Olt, Iaşi şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş desfăşoară astăzi 34 de percheziţii în 5 judeţe şi în  municipiul Bucureşti, pentru probarea activităţii infracţionale a 19 persoane, bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu 13.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, 34 de mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare. Două din ele vizează persoane din Olt.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice descind pentru percheziţii la locaţii din judeţele Argeş, Vâlcea, Olt, Ilfov, Iaşi şi în municipiul Bucureşti. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În judeţul Olt au fost efectuate două percheziţii domiciliare în Slatina şi Mărunţei.

Persoanele în cauză, ce urmează să fie audiate la IPJ Argeş, sunt bănuite că, în perioada 2009 – 2015, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale de tip fantomă.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.