Deficitul de medici de la SJU, atenuat de specialiştii pensionari

471

Colegiul Medicilor Olt a stabilit ieri să dea avizul pentru continuarea activității în sistemul public medicilor pensionați. Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost singura instituție cu o astfel de solicitare.

În ultima ședință a Biroului Executiv din acest mandat, Colegiul Medicilor Olt a avizat, ieri, prelungirea perioadei pentru care medicii pensionari pot lucra în continuare în sistemul public. Singura unitate spitalicească ce s-a adresat cu o astfel de solicitare acestui for a fost Spitalul Județean de Urgență Slatina.

„Noi ne-am dat avizul pentru toate. Există toate documentele în regulă, spitalul a făcut dovada că aceste posturi sunt deficitare, așa că am luat decizia în consecință“, a declarat președintele Colegiului Medicilor Olt., dr. Marinache Costache.

Discuții cu privire la necesitatea menținerii pe posturi a medicilor pensionari au fost destule în ultimii ani, mergându-se până la acuzația că s-ar face doar favoruri anumitor medici. Un moment delicat a fost cel în care Colegiul Medicilor a cerut, conform legislației, dovada efectivă că aceste posturi nu se ocupă, angajatorii făcând această dovadă cu anunțurile de scoatere a posturilor la concurs în „Viața Medicală“, alături de alte documente.

Cert este că la nivelul celui mai mare spital din județ, Spitalul Județean de Urgență Slatina, aproximativ 15 medici își vor continua activitatea în spital, deși au depășit vârsta de pensionare. Specialitățile deficitare sunt: pediatrie, psihiatrie, ORL, medicină sportivă, ginecologie etc.

„Orium, aș vrea să se înțeleagă foarte bine că acești medici nu ocupă locul nimănui. Noi vom scoate în continuare posturi de medici la concurs, chiar în această perioadă am dat spre publicare sau, în unul dintre cazuri, deja a apărut anunțul pentru posturi de medici la Urologie, Ortopedie și Diabet, dacă nu mă-nșel“, a declarat managerul SJU, Andrei Iordache.