Cota de carburant pentru primarul Slatinei- 250 de litri pe lună

353

Potrivit noilor reglementări privind cheltuielile autorităţilor administraţiei publice şi instituţiilor publice, în vigoare de luna aceasta (Legea 258/2015), la nivelul Primăriei Slatina se vor stabili cotele de carburant pentru maşinile ce deservesc activitatea instituţiei. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării consilierilor locali astăzi.

Acesta limitează consumul de carburanţi la maximul de 250 de litri pe lună, cotă ce revine primarului. Pentru viceprimar, secretar sau director executiv, cota lunară va fi de 125 de litri, în timp ce poliţiştii locali vor trebui să se limiteze la 200 de litri pentru fiecare autovehicul.

Primarul Slatinei are la dispoziţie pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu acelaşi consum de carburant stabilit de curând de către Consiliul Judeţean Olt pentru instituţiile şi serviciile publice aflate în subordine (ex: Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Protecţia Copilului, Şcoala Specială Balş, etc) şi jumătate din cota preşedintelui CJ Olt.

Primăria Slatina deţine 15 maşini, dintre care zece sunt ale poliţiei locale. Cota alocată poliţiei locale acoperă un plin de carburant pe săptămână pentru fiecare autovehicul.