Al treilea dosar penal pentru Şova: prejudiciu de peste un milion de euro la CET Govora

167
Zilele de libertate ale lui Şova sunt numărate

Procurorii DNA au deschis al treilea dosar penal pe numele senatorului PSD de Olt Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte. Acuzaţiile din noul dosar sunt pentru abuz în serviciu.

Șova este acuzat că l-a determinat pe Bălan Mihai – director general și Lepădat Constantin – director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistență juridică cu firma sa de avocatură „Șova și Asociații”, în perioada 2006-2008, contracte care ar fi creat un prejudiciu CET Govora de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei.

Senatorul mai este urmărit penal tot într-un dosar legat de CET Govora, în care este acuzat de trafic de influenţă şiluare de mită. potrivit procurorilor DNA, Şova ar fi primit mită 100.000 de euro de la o firmă de avocatură pentru care a intermediat la CET Govora un contract de asistenţă juridică de tip abonament. Lunar, din cei 10.000 euro prevăzuţi în contract, Şova ar fi primit jumătate, bani cuc are şi-a plătit rata la o casă.

DNA a cerut Parlamentului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Șova, iar votul în Senat este programat pentru miercuri, 2 decembrie.

În primul dosarul penal „Turceni-Rovinari”, Şova este judecat alături de fostul premier Victor Ponta.