Melania Renghea, condamnată la trei ani de închisoare

443

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, astăzi, să o condamne la închisoare cu executare pe poliţista Melania Renghea pentru tentativă de omor calificat asupra fostului său şef, comisarul Gheorghe Barbu. Judecătorii au mai hotărât ca acesteia să-I fie interzise unele drepturi civile pentru o durată de doi ani şi săi plătească lui Barbu despăgubiri în sumă totală de 25000 lei, din care 20.000 daune morale.

Pedeapsa aplicată acum poliţistei, este mai mică decât cea iniţială la care a fost condamnată Melania Renghea la mijlocul anului trecut de magistraţii aceleiaşi instanţe. Atunci, poliţista a fost condamnată la trei ani şi jumătate şi i-au fost interzise mai multe drepturi civile. La apelul făcut, hotărârea a fost casată de judecătorii Curţii de Apel Craiova iar cauza a fost trimisă spre rejudecare Tribunalului Olt.

Comisarul Gheorghe Barbu s-a declarat nemulţumit de hotărârea dată de magistraţii Tribunalului Olt şi a anunţat că o va ataca cu apel.

,,Evident că voi ataca această hotărâre pe care o consider nedreaptă. Nu se poate să I se aplice o pedeapsă mai mică… În plus, cauza s-a judecat după fostul Cod Penal deşi cel nou îi era mai favorabil. Cu toate acestea, pedeapsa aplicată este în afara încadrării pedepselor… Practic, minimum pe care putea să-l obţină era de 7,5 ani iar ea a primit doar 3… Cu siguranţă că hotărârea va fi atacată şi de Parchet”, a susţinut comisarul.

Melania Renghea este acuzată de tentativă de omor calificat în spaţiu public după ce pe 26 decembrie 2012, s-a deplasat la locuinţa şefului său, comisarul Gheorghe Barbu,pe care l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit. Ea a a susţinut, ulterior, că a fost violată, în mai multe rânduri, de acesta, bărbatul încercând acelaşi lucru şi atunci. Renghea a mai susţinut că a fost plasată de fostul său şef, ca favor sexual, mai multor şefi ai IPJ şi din Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş.

Acuzele poliţistei au fost negate de procurorii care au făcut cercetări sub aspectul celor sesizate de poliţistă. Cu toate acestea, unii dintre ei şi-au pierdut funcţiile. A fost şi cazul comisarului Barbu care şi-a recuperat-o, însă, cu ajutorul instanţei de judecată.