23 de şcoli din Olt luptă pentru 40.000 de euro

630

Plantează flori şi copaci, participă la acţiuni de ecologizare, competiţii sportive, vizite culturale, reciclează deşeuri, organizează expoziţii, teatru, spectacole de dans, muzică, tradiţii şi tot felul de activităţi menite să le aducă un punctaj cât mai mare. Competiţia, la care pot participa grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale şi licee din toată ţara, i-a pus la treabă atât pe elevi, cât şi pe profesori, împreună încercând să demonstreze că formează cea mai bună echipă şi că merită să câştige premiile puse în joc.

OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Activităţile pe care şcolile le aleg pot fi înscrise până pe 31 decembrie, până pe 29 februarie acestea trebuind să arate ce au făcut.

Până acum s-au înscris în program 1.223 de unităţi de învăţământ din toată ţara, care au anunţat 10.964 de activităţi. Din judeţul Olt s-au înscris 23 de unităţi şcolare. Cel mai bun punctaj de până acum apraţine Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Popescu” Mărgineni- Slobozia- 4950 de puncte, urmată de Şcoala Nr.2 Caracal- 4110 puncte, Şcoala Generală Bircii- 3680 puncte, Şcoala „Eugen Ionescu” Slatina- 2060 puncte, locul 5 fiind disputat, cu 1760 de puncte de şcolile „Ştefan Protopopescu” Slatina şi „Virgil Mazilescu” Corabia. Cel mai mic punctaj l-au acumulat până acum Liceul Tehnologic Piatra-Olt- 110 puncte şi CN „Ioniţă Asan” Caracal- 60 puncte.

În cadrul acestui program vor exista două etape de premiere: una pentru cei care iau repede startul (Top Hărnicuți) și alta pentru cei care punctează cele mai multe activități până la finalul programului (Top Fruntași). Topul Hărnicuților îi include pe cei care au luat rapid inițiativa și au realizat deja mai multe activități până pe 30 noiembrie. Vor fi acordate 100 de premii a câte 2.000 de euro primilor clasaţi. Topul Fruntașilor îi include pe cei mai consecvenți 103 participanți, care vor cumula un punctaj bun în baza activităților realizate până la finele lunii februarie. Acestora le vor fi acordate 101 premii a câte 20.000 de euro, un premiu de 30.000 de euro şi unul de 40.000 de euro.