Nume celebre ale muzicii uşoare, interpreţi angajaţi sau nu la ,,Doina Oltului”, au fost, în această săptămână, invitaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Nu pentru a susţine un spectacol obişnuit, ci unul inedit. Alături de ei au fost invitaţi de procurori şi o serie de edili care nu au avut altceva mai bun de făcut decât să-şi distreze consătenii cu ajutorul firmei şefului de la ,,Doina Oltului”. Artiştii au fost invitaţi să spună, în scris, sub semnătură privată, la ce cântări au fost invitaţi de Costinel Alecsandrescu şi de unde au încasat banii pentru prestaţia artistică. Tot ei au mai fost întrebaţi dacă au avut sau nu contract cu firma privată a colegului lor din fruntea Ansamblului Profesionist al Consiliului Judeţean. Primarii au fost luaţi la întrebări cu privire la conturile în care au virat banii şi al firmei cu care au semnat contractele pentru organizarea spectacolelor.

Vor ,,cânta” cu pixul pe hârtie

Printre artiştii invitaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina s-au numărat nume sonore ale muzicii populare româneşti precum Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Maria Ghinea, Neta Soare şi Ileana Lăceanu, Gabriel Zăvoianu şi Victoriţa Cică, Maria Ciobanu Diaconu, Roşoga Gheorghe, Ionuţ Dolănescu, Doiniţa Dolănescu, Aurel Moldoveanu, Angela Rusu, Steliana Sima, Livia Argintaru, Tinu Verezeşan, Florin Vasilică, Pop Alexandru, Puiu Codreanu, Mariana Ionescu Căpitănescu. Unii s-au prezentat deja şi au spus lucruri nu tocmai în sprijinul celui acuzat de procuror, alţii urmează să poposească la Slatina pentru a-şi face datoria de… cetăţean. Dacă nu o fac de bunăvoie, indiferent de motive, Parchetului Slatina va solicita mandate de aducere pe numele lor şi vor ajunge încadraţi de ,,poteră”.

Primarii, invitaţi să participe la show

Procurorul care se ocupă de instrumentarea ,,afacerilor” lui Costinel Alecsandrescu au invitat la sediul instituţiei pentru care lucrează şi mai mulţi primari, printre care cei din Crâmpoia, Teslui, Izvoarele, Dobroteasa, Vădastra, Poboru, Cungrea, Coteana, Seaca, Topana, Dăneasa, Rotunda, Slatina, Movileni, Perieţi, Pârşcoveni, Vitomireşti şi Baia de Fier. Oamenii legii susţin că aceştia au încheiat contracte pentru spectacole cu firma Costi Art Show SRL Slatina, care-i aparţine şefului de la ,,Doina Oltului”. Acest lucru nu ar fi fost ceva ilegal dacă firma în cauză ar fi avut contracte individuale cu artiştii care au evoulat pe scenele de la ţară şi plata lor nu s-ar fi făcut din conturile instituţiei subordonate administraţiei judeţene.
Unii dintre primari au răspuns deja invitaţiei şi le-au răspuns procurorilor la toate întrebările adresate, alţii urmează să facă la fel în perioada următoare. De la ei vrea procurorul de caz să afle cine le-a cântat sătenilor, câţi bani au plătit pentru sindrofii şi în ce cont au virat sumele deloc mici pentru sărbătorile comunale pe care le-au organizat în ultimii ani.

Se îngroaşă ,,gluma” pentru Alecsandrescu

După primele declaraţii date de artişti şi primari, directorul Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” Costinel Alecsandrescu s-ar putea alege cu noi acuzaţii din partea procurorilor pe lângă cele de abuz în serviciu, delapidare.
Oamenii legii susţin că prin încasarea contravalorii spectacolelor organizate de către firma proprie şi plata artiştilor din bugetul Ansamblului, Alecsandrescu ar fi adus un prejudiciu de peste 3 miliarde de lei vechi bugetului Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului”. Banii ar fi reprezentat onorariile plătite artiştilor invitaţi în spectacole din conturile instituţiei pe care o conducea. Procurorii verifică, susţin surse din Parchetul Slatina, şi actele firmei lui Alecsandrescu pentru a vedea dacă pentru sumele încasate ilegal s-ar fi plătit dările către bugetul de stat.

Alţi bani, alte infracţiuni, alţi ani…

Dorarul penal deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pe numele lui Costinel Alecsandrescu mai cuprinde şi o altă faptă ce vizează însuşirea de către acesta a unor materiale de construcţii achitate  din bugetul instituţiei. Pentru că acestea lipseau ,,la inventarul” făcut de Curtea de Conturi, la verificările de rutină, ca să-şi ascundă însuşirea lor, directorul ansamblului a apelat la ajutorul unui amic. A semnat cu acesta un proces verbal de custodie. Şmecheria a ieşit la iveală când anchetatorii au verificat calitatea afaceristului amic în firma respectivă. Cum omul nu avea nimic de-a face cu aceasta, ci doar intrase, tangenţial, în posesia ştampilei respective, a fost şi el înhăţat de procurori, fiind acuzat de complicitate.
Surse din cadrul Parchetului susţin că materialele de construcţii însuşite ilegal de Alecsandrescu ar fi ajuns la locuinţa sa din Tufeni, dar şi la un local aflat în construcţie, pe raza localităţii Slatina.

În ciuda problemelor cu legea, Costinel Alecsandrescu este menţinut de administraţia judeţeană în funcţie. Care să fie oare motivul acestui gest de bunăvoinţă a mai+marilor CJ Olt?