Consiliul Județean a modificat cotele de carburanți. Șeful are 500 litri/lună

423

 

Pentru că Guvernul a decis să renunțe la cotele de carburanți pentru mașinile instituțiilor publice, dar Consiliul Județean vrea ca „nelimitatul să aibă totuși o limită“, în ședința de astăzi s-au aprobat noile cote pentru mașinile Consiliului Județean și cele ale instituțiilor din subordine. Cea mai mare cotă revine șefului CJ, 500 litri lunar.

Funcționarii care folosesc mașinile instituțiilor subordonate Consiliului Județean pot răsufla oarecum ușurați, nemaifiind obligați să-și programeze acțiunile în teritoriu în aceeași zonă cu alți colegi, doar-doar fac economii la motorină sau benzină, pentru că astăzi consilierii județeni au aprobat creșterea cotei de carburanți. Odată cu îndeplinirea de noi atribuții, stipulate de legea 258/2015, Consiliul Județean este liber să stabilească normativul propriu de cheltuieli, inclusiv pentru consumul de carburanți. Concret, i-a lămurit președintele Paul Stănescu pe consilieri, nu mai există o normă impusă, dar este necesar „să avem totuși o limită în ceea ce privește nelimitarea“. Asta pentru că 150 litri/autovehicul, cât este norma în prezent, e mult prea puțin pentru orice instituție, însă nelimitatul n-ar fi în regulă.
Așa că mașinile Consiliului Județean, pentru că șefii de aici doar de-aia au pâinea și cuțitul în mână, vor avea de la 1 ianuarie 2016 o cotă de carburant de 350 litri/lună/autovehicul. Autovehiculele din dotarea instituțiilor și serviciilor publice aflate în subordinea sau sub autoritatea CJ Olt (Muzeul Județean Olt,Camera Agricolă Județeană, Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale, Școala Gimnazială Specială Balș, Școala Profesională Balș, Direcția Generală de Asistență și Socială și Protecția Copilului, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu“ etc. ) au o cotă de 250 litri/autivehicul, cu excepția instituțiilor publice care se finanțează integral din venituri proprii: Serviciul Județean de pază Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, care își stabilesc normative proprii, cu acordul ordonatorului principal de credite (care este CJ Olt).