Costinel Alecsandrescu a fost înlocuit de la șefia „Doinei Oltului“

484

Costinel Alecsandrescu, directorul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale „Doina Oltului“, cercetat penal pentru delapidare și fals intelectual, a fost înlocuit astăzi de la șefia instituției prin votul consilierilor județeni. Interimatul va fi asigurat, conform declarației vicepreședintelui CJ Olt, Marius Oprescu, de jurista instituției, Maria Păun.

Directorul Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“ , Petrișor-Costinel Alecsandrescu, a fost suspendat astăzi din funția de conducere, proiectul de hotărâre prin care se propunea suspendarea contractului de management fiind votat în unanimitate. La conducerea instituției va fi numită, cel mai probabil, Maria Păun, jurist la „Doina Oltului“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Oprescu. Contractul de management pe care Alecsandrescu l-a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean urma să înceteze de drept la sfârșitul acestui an.

Decizia consilierilor vine ca urmare a interdicției de a-și exercita profesia, meseria sau de a desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, dispusă de organele judecătorești și transmisă angajatorului, Consiliul Județean Olt.

Reamintim că Alecsandrescu a fost, în urmă cu nici două săptămâni, mai întîi reținut pentru 24 de ore, ulterior dispunându-se controlul judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat penal pentru delapidare și fals intelectual. Interpretul ar fi încheiat mai multe contracte prin firma proprie, Costi Art Show, cu mai multe primării din județ pentru organizarea de spectacole, folosind însă interpreții ansamblului pe care îl conducea, sau aducând în spectacole alți interpreți îndrăgiți, pe care însă i-a plătit din banii ansamblului. Prejudiciul care i se impută este de peste 500.000 lei, realizat atât prin metoda expusă mai sus, cât și prin achiziționarea unor materiale de construcție pentru reparații în cadrul instituției, materiale care însă au fost duse acasă.