Slatina se pregăteşte de sărbători, concurând cu cele mai împodobite oraşe din ţară. Luminiţe roşii, albe şi albastre, de diferite forme şi mărimi, vor aduce în capitala Oltului magia Sărbătorilor de Iarnă.

Anul acesta, iluminatul s-a îmbogăţit cu noi achiziţii, marea albastră de lumini de pe Bulevardul AI Cuza ajungând pe străzile care nu au beneficiat până acum prea mult de iluminat festiv. Instalaţiile vechi se montează de zor, noile achiziţii urmând să împodobească esplanada şi Bulevardul AI Cuza  săptămâna aceasta, de montaj ocupându-se instalatorii firmelor Elba Timişoara şi Neon Cluj-Napoca, cele care au câştigat prin asociere licitaţia organizată pe SEAP de către Primăria Slatina.

„Licitaţia a avut loc la jumătatea lunii octombrie, iar contractul s-a semnat săptămâna trecută. Este pentru prima dată, în ultimii trei ani, când Primăria Slatina achiziţionează iluminat stradal festiv, până acum fiind folosită instalaţia veche.  S-au achiziţionat 28 traverse de tip banner cu fulgi de zăpadă, 9 traverse de tip banner cu sferă luminoasă, un om de zăpadă, un Moş Crăciun, un brad tip con, 56 ţurţuri luminoşi de culoare albastră, 27 ţurţuri luminoşi de culoare alb-cald, 27 ţurţuri luminoşi de culoare roşie, un ansamblu de cinci arcade şi 40 de şiruri luminoase cu LED-uri de culoare alb-rece. Bugetul alocat acestei achiziţii este de 250.000 de lei”, ne-a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale.

Orăşelul Copiilor va străluci

Esplanada Slatinei, locul unde va fi organizat Orăşelul Copiilor, va străluci la propriu. Primăria pregăteşte pentru cei mici un tunel de lumini format din cinci arcade cu o lungime de 5 metri şi o înălţime de trei metri. Un Moş Crăciun, înalt de doi metri, luminat din interior, îi va întâmpina pe micuţi, atracţia principală fiind bradul nou, cu o înălţime de patru metri.
Instalaţia va fi pornită, potrivit estimărilor primăriei,  cel târziu de Sfântul Nicolae.