Anna Lesko va cânta slătinenilor împotriva violenţei

256

„Vino să ne bucurăm de o normalitate autentic europeană! O zi dedicată eradicării violenţei domestice, lipsei de egalitate de şansă şi traficului de fiinţe umane, o zi plină de momente dedicate celor mici, activităţi, dezbateri, concursuri şi karaoke pentru toate vârstele!”, este mesajul cu care sunt invitaţi slătinenii să participe la Serbările Normalităţii, accesul fiind gratuit.
Normalitatea va fi sărbătorită la Slatina, unul dintre cele 56 de oraşe din ţară cuprinse în proiect, sâmbătă, pe esplanadă, începând cu ora 11.00, cu momente dedicate celor mici, activităţi, dezbateri, concursuri şi karaoke pentru toate vârstele, alături de MC Finţescu. Susţinând ideea că lipsa violenţei reprezintă normalitate, iar iubirea nu lasă urme, nu face vânătăi, mai mulţi soluişti s-au alăturat campaniei, la Slatina urcând pe scenă Anna Lesko şi Liviu Teodorescu. Concertul va fi susţinut tot pe esplanadă, începând cu ora 18.00.
O dezbatere de tema egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi traficului de persoane va fi organizată vineri, ora 18.00, în sala de conferinţe a Hotel Parc.
Serbările Normalităţii fac parte din Proiectul „Start – o viaţă de calitate în siguranţă”, finanţat cu fonduri europene prin POSDRU 2007- 2013, dezvoltat de Agenţia pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.
Proiectul își propune dezvoltarea unor măsuri de prevenire și combatere a violenței domestice și a traficului de persoane. Mecanismul este proiectat pentru a include trei componente: un sistem informațional unic de raportare și management a cazurilor de încălcare a principiilor egalității de șanse și de gen, violență domestică, trafic de persoane și violență asupra copilului (SIRMES) cu un call center-ul ce va prelua apeluri la nivel național 24 de ore din 24; 41 de echipe județene de intervenție care vor prelua de la call center cazurile locale, vor facilita accesul victimelor la resursele locale și vor monitoriza evoluția cazurilor; 41 de comisii județene de monitorizare a cazurilor.