Primăria Balş, obligată să restituie taxa de parcare percepută ilegal

603

240 de bălşeni vor primi înapoi taxa de parcare percepută ilegal de către administraţia locală. Este vorba doar de posesorii de autoturisme care folosesc locuri de parcare în cartierul Oraşul nou, realizate cu fonduri europene. Restituirea sumelor încasate se face în urma unui audit al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, care a sesizat Primăria Balş că, timp de cinci ani după finalizarea parcărilor, nu are voie să le închirieze.

„Au fost construite prin proiectul cu fonduri europene 1024 de parcări, dintre care s-au închiriat 240. Începând de săptămâna trecută, s-au făcut programări pe zile, trimise prin poştă acasă, să vină să-şi ridice banii din casierie. Taxa percepută este de 100 de lei pe ani şi va fi restituită de săptămâna viitoare”, ne-a declarat Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Proiectul „Reabilitarea şi reamenajarea cartierului „Oraşul Nou” din localitatea Bals, judeţul Olt”, a fost demarat în cadrul Programului Operaţional Regional în 2011 şi finalizat în septembrie 2014. Valoarea proiectului a fost de 12,7 milioane lei, fonduri cu care s-a realizat modernizarea de alei carosabile, trotuare şi alei pietonale, locuri de joacă, parcări, puncte de colectare a gunoiului menajer.

În total, oraşul de pe Olteţ are amenajate 2.100 locuri de parcare, în lucru fiind încă 20. „Oraşul Balş nu se plânge de locuri de parcare. Avem două parcări mari, la Monument şi Şcoala nr.5, care nu sunt folosite la capacitate maximă. În general, parcările sunt ocupate ziua, când vin multe persoane din comunele învecinate la lucru, cumpărături sau alte treburi prin oraş.”, mai spune Popescu.