Doi olimpici de la Minulescu, premiaţi la Palatul Victoria

251
Ionel Petruşcă (foto dreapta) alături de colegii din loctul român participant la Balcaniadă

Ionel Alexandru Petruşcă şi Alexandru Ionuţ Duţă, absolvenţi anul acesta ai Colegiului Naţional „Ion Minulesscu” Slatina, au fost premiaţi astăzi, la prânz, de către primul ministru interimar al României şi ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Câmpeanu. Evenimentul a avut loc la Palatul Victoria, unde au fost premiaţi 225 de elevi câştigători a 257 distincţii la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline.

Ionel Petruşcă a adus aur României de la Olimpiada Balcanică de Geografie, performanţă premiată de minister cu suma de 4.440 lei. Pentru bronzul câştigat la Olimpiada Internaţională de Biologie, Alexandru Duţă a primit astăzi suma de 8.330 lei.
Nu numai cei doi olimpici au fost premiaţi, ci şi profesorii care i-au pregătit- Aurelia Cotoşman şi Aurelia Monea, dar şi şcoala unde învaţă.
Pentru profesorii care au pregătit elevii s-a acordat un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru şcoala pe care elevii o frecventează s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MECŞ este de 3.005.855 lei.