Candidaţii la posturile de asistenţi medicali, bine pregătiţi

212

Din cei 64 de candidați care au intrat în sala de concurs în aceeastă dimineață, 57 au obținut peste 50 de puncte și vor merge la interviu, a doua probă a concursului pentru ocuparea primelor 10 posturi de asistent medical scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență Slatina.

57 dintre cei 71 de candidați înscriși pentru ocuparea a 10 posturi de asistent medical vacante la Spitalul Județean de Urgență Slatina au promovat, astăzi, proba scrisă, fiind așteptați, miercuri, la interviu. Pentru primele 10 posturi de asistent medical din cele peste 30 care vor fi scoase la concurs până la sfârșitul anului s-au înscris inițial 71 de candidați. Trei dintre aceștia au fost respinși după etapa de analiză a dosarelor, iar patru nu s-au prezentat în această dimineață la proba scrisă. Alți cinci nu au întrunit cele 50 de puncte necesare promovării primei probe.

„N-a fost foarte greu testul. Au fost 50 de întrebări, în mare parte din urgențele medico-chirurgicale, câțiva termeni care nu ne-au făcut probleme. Am stat 50 de minute“, a declarat una dintre concurente, care a rezolvat subiectele în mai puțin de jumătate din timpul disponibil.

Spitalul Județean de Urgență Slatina a organizat astăzi proba scrisă a concursului pentru ocuparea a 10 posturi, astfel: un post la Gastroenterologie, cinci la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și patru la Chirurgie generală. Pentru primul dintre posturi s-au înscris inițial nu mai puțin de opt candidați, pentru cele din ATI au fost depuse 30 de dosare, unul fiind respins în urma verificării documentelor, iar pentru cele patru posturi de la Chirurgie generală s-au înscris 33 de candidați, două dosare find respinse în etapa de validare, din lipsa unor documente. Interviul pentru cei care au trecut prima  proba este programat pentru 19 noiembrie.

Mâine are loc proba scrisă pentru alte nouă posturi de asistent medical debutant, astfel: un post în secția ORL – nouă dosare depuse; un post  Oftalmologie – nouă dosare, un post la Chirurgie toracică – patru dosare depuse;  un post la Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă – cinci dosare depuse, dintre care unul respins; un post la Obstetrică și ginecologie I – nouă candidați; un post la Boli infecțioase – șase candidaturi; un post la obstetrică și ginecologie II – șapte candidați; un post la Medicină sportivă – nouă dosare; un post la Endoscopie bronșică – un singur dosar.