Guvenul Cioloş, a doua remaniere înainte de investitură

171

UPDATE: Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat pe pagina sa de facebook, că a decis să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiţiei, ”pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern”. Acesta a precizat că astăzi va face o altă propunere Parlamentului. Decizia vine după ce Guseth a avut o prestaţie îndoielnică în audierile de la Comisiile Juridice reunite.

Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Executiv în urma demisiei lui Victor Ponta, Dacian Cioloş, a decis să-l retragă pe Andrei Baciu de pe lista cu miniştrii propuşi pentru a face parte din cabinetul său. Hotărârea a venit la doar câteva ore de la anunţare sa pentru portofoliuld e la Sănătate ca urmare a controverselor apărute în spaţiul public. Premierul desemnat a anunţat că-l nominalizează în locul lui Baciu pe dr. Patriciu Achimaş-Cadariu,  şeful Clinicii oncologice Prof. Dr. Ion Chiricuţă din Cluj.

Achimaş-Cadariu lucrează la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuţă” Cluj-Napoca din 2006, ca medic primar Ginecologie Oncologică. Are un Master în Advanced Oncology la Universitatea Ulm din Germania şi este doctor în ştiinţe medicale. El este şi conferenţiar universitar şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haşieganu din Cluj. A publicat mai mutle cărţi de specialitate