Franţa, în stare de şoc

144

Şapte atentate produse de terorişti au avut loc noaptea trecută în mai multe zone aglomerate din centrul Parisului. În ele şi-au pierdut viaţa peste 150 de cetăţeni, alţi aproape 1000 au fost răniţi. Preşedintele Hollande a decratat stare de urgenţă şi a dspus închiderea graniţelor. Opt terorişti au fost reţinuţi.

Primul atentat a avut loc în apropiere de Stade de France, în apropierea stadionului unde se desfăşura meciul de fotbal dintre Franţa şi Germania, la care asista însuşi preşedintele Hollande. Există voci care susţin că ţinta atacului ar fi fost însuşi şeful statului francez. Alte cinci atentate cu grenade şi mitraliere Kalaşnikov au avut loc în apropiere. Al şaptelea atentat a avut loc la Bataclan, unde avea loc un spectacol. 100 de oameni au fost ucişi de terorişti. Atacatorii au fost, în cele din urmă, ucişi după o intervenţie în forţă.

Președintele Francois Hollande şi-a modificat programul pentru acest weekend, El a anunţat că nu va mai participa la summitul G7 care se desfăşoară în Turcia.

Membrii grupării ISIS au revendicat atentatele de la Paris. Procurorii francezi au deschis o anchetă după atacurile în serie din centrul Parisuluişi investighează această organizaţie.

Este cel mai mare măcel care a avut loc la Paris după cel de-al doilea război mondial