Spitalul de Psihiatrie, singurul cu autorizaţie PSI

279

Tragedia de la Colectiv se poate repeat şi în Olt, nu doar în localurile de alimentaţie publică, ci şi în spitale. Singurul care asigură, conform prevederilor legale servicii de calitate şi siguranţă pentru pacienţi este Spitalul de Psihiatrie de la Schitu- Greci. Spitalele din Slatina şi Caracal, fără documente care să asigure siguranţa la incendiu, cele din Corabia şi Balş, la fel de nesigure chiar dacă nu sunt obşigate să intre în posesia autorizaţie de siguranţă la incendiu.

,,Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a făcut lucrări de modernizare la mai multe secţii şi trebuia să obţină autorizaţia dar nu a făcut-o. Noi am aplicat prevederile legale şi am indicat soluţiile tehnice pentru intrarea în legalitate” a susţinut Alin Băsăseceanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Managerul SJU Slatina, Andrei Iordache, recunoaşte că unitatea spitalicească reprezentativă a judeţului nu deţine autorizaţia PSI. În plus, acesta recunoaşte că, oricât de mulţi bani se vor investi, spitalul nu va reuşi să îndeplinească toate condişiile impuse pentru autorizare.

,,Din punctual meu de vedere, obţinerea documentului pare să fie o misiune imposibilă”, a susţinut Iordache.

Nici Spitalul Municipal Caracal nu stă bine la acest capitol. Motivul principal ăl reprezintă corpul de clădire care adăposteşte spitalul de cronici din subordinea administraţiei locale.

,,Am început demersurile şi facem eforturi pentru a îndeplini toate condiţiile impuse de cei de la ISU. Sperăm să reuşim pentru că autorizaţia ar atârna greu în acreditarea unităţii medicale”, a susţinut Radu Liviu.

În ultimii ani, spitalele din Corabia şi Balş nu au efectuat lucrări improtante de modernizare care să impună obţinerea documentului care să ateste siguranţa la incendii.

,,Acest lucru nu înseamnă că spitalele sunt sigure în caz de incendiu cid oar că, potrivit legislaţiei nu se impune obşinerea autorizaţiei”, a mai susţinut Băsăsceanu.