UPDATE-Numarul victimelor de la Colectiv a crescut la 53

293

UPDATE: O altă persoană rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, miercuri dimineaţă, într-un spital din Marea Britanie, unde fusese transferată recent.

UPDATEAltă victimă a incendiului din clubul Colectiv a murit marţi, într-un spital din Marea Britanie, în Birmingham.  Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie a ajuns la 48.

UPDATE- Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 46 de morţi. Ultima victimă este jurnalista Teodora Maftei, care a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

UPDATE- Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca, a anunţat duminică dimineaţa că alţi doi pacienţi au decedat la primele ore ale zilei, urcând numărul victimelor la 43. Potrivit acestuia, victimele erau incluse pe lista de pacienţi critici încă de la momentul internării, având arsuri de gravitate medie şi mare pe suprafaţa corpului dar şi arsuri respiratorii. Lascăr a precizat că a doua săptămână, în evoluţia arsurilor grave, e marcată de apariţia complicaţiilor majore.

UPDATE-Val de decese printre răniţii de la Clubul ,,Colectiv”. Nouă tineri aflaţi în stare gravă după incendiul din clubul groazei au murit sâmbătă, până la ora 21.

Sase persoane au murit în aceasta dimineata, în urma tragediei din Club Colectiv. Numarul persoanelor decedate a ajuns la 38. Potrivit autoritatilor, doi dintre pacienti au murit la aterizarea în Olanda, iar ceilalti la spitalele din Bucuresti. Ministrul Sanatatii a sustinut astazi ca numarul victimelor ar putea creste în urmatoarele zile, 48 dintre cele 107 victime internate în spital. Guvernul face demersuri pentru ca o parte dintre victimele aflate în stare grava sa fie transferate în Finlanda si Norvegia, cu ajutorul a doua avioane.

Premierul interimar Sorin Câmpeanu si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, au prezentat, în cadrul unei conferinte de presa, situatia victimelor din Club Colectiv. Potrivit acestora, numarul vicitimelor a crescut la 38, dupa ce în aceasta dimineata alti sase tineri au murit: doi în Oltanda, la scurt timp dupa aterizarea avionului care-I transporta, unul dintre ei era roman, celalalt- Italian, ceilalti patru si-au gasit sfârsitul în spitalele din Bucuresti.

Oficialii guvernamentali se asteapta ca numarul victimelor sa creasca, 48 dintre tinerii internati în spital sunt în stare grava. Ministrul promite ca face tot ce poate ca ei sa beneficieze de cel mai bun tratament în spitalele din occident. Pentru toti sumele necesare tratamentuli va fi suportate de Guvern.

România a cerut ajutorul Comisiei Europene pentru mutarea si tratarea a 80 de raniti din clubul Colectiv, abia acum, la sase zile dupa tragedie, în baza mecanismului comun al UE pentru situatii de urgenta.

,,În ceea ce priveste apartinatorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesara, de transport, cazare si masa pentru câte un apartinator pentru fiecare pacient. Acest decont se va face în regim de urgenta, într-o prima faza, fie prin Directiile Consulare — Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalita?ile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgenta gestionat de catre Ministerul Muncii. Vom vedea, în cursul zilei de astazi, care este cea mai rapida forma de decontare a cheltuielilor pentru apartinatori”, a precizat premierul interimar, potrivit presei centrale.