Guvernul Cioloş, aproape gata

216

Premierul desemnat Dacian Cioloş a încheiat, în această seară,prima serie de consultări cu partidele parlamentare în vederea constituirii noului Guvern şi a programului. Lista viitorilor miniştri ar putea fi prezentată până la finele acestei săptămâni, marţi fiind programată şedinţa comună a Parlamentului, pentru investirea Executivului condus de fostul comisar european.

Premierul desemnat a făcut un anunţ important cu privire la cabinetul pe care-l va conduce până la alegerile de anul viitor: el va avea acelaşi număr de ministere precum ctualul Executiv.

Surse centrale din sfera politică susţin că trei miniştri din actualul Executiv, consideraţi independenţi, se vor regăsi pe lista premierului desemnat Daniel Cioloş: premierul interimar Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Bogdan Aurescu(MAE) şi Marius Nica( Fonduri Europene).

Aceleaşi surse îi dau ca membri în noul Executiv pe: Mihail Dumitru la Agricultură, Mihnea Motoc la MAPN, Dan Dungaciu la MAI, Marius Nica la Fonduri Europene, Sorin Paveliu la Sănătate, Daniela Gheorghe la Finanţe, Tudor Constantinescu la Economie şi Laura Ştefan, Justiţiei.