Fotbaliştii slătineni la… preţ de Messi

233

Şase tineri jucători care evoluează la Inter Olt sunt evaluaţi la preţuri astronomice. Aflaţi, pentru cinci ani, sub contract cu FC Olt, e au fost puşi sub sechestru de către ANAF, echipa căreia îi aparţin aflându-se în lichidare. Fotbaliştii nu se pot transfera la niciun club pentru că preţul la care sunt evaluaţi depăşeşte câteva milioane de euro, ei fiind … aproape la fel de scmpi ca Lionel Messi, celebrul fotbalist argentinian, cotat la 33 de milioane de euro.

,,Este adevărat că jucătorii sunt sub sechestru. Nu vă pot spune preţul lor pentru că el e stabilit de lichidator.Deocamdată noi i-am împrumutat pentru un an de zile”, a declarat Dan Oprescu, antrenorul FC Inter Olt. ,,Cine vrea să transfere pe oricare dintre fotbalişti, trebuie să plătească statului preţul stabilit pentru jucătorul în cauză”, a susţinut antenorul.

El a precizat că nu s-ar fi ajuns la o astfel de situaţie dacă autorităţile ar fi înţeles că trebuie să sprijine fotbalul.

Fostul antrenor de la echipa FC Olt aflată în faliment nu ştie când şi cum tinerii fotbalişti vor scăpa de sub sechestrul Fiscului. Părinţii acestora sunt însă îngroziţi că viitorul sportiv al copiilor ar putea fi compromise de situaţia creată la fosta echipă reprezentativă a Slatinei.

,,Hai că mai suportăm situaţia până la finele acestui campionat dar pe viitor, dacă situaţia nu se schimbă, lucrurile ar putea scăpa de sub control”, a spus unul dintre părinţii celor şase tineri fotbalişti aflaţi sub sechestru.