Dealer de mașini second-hand arestat pentru evaziune fiscală de peste 7 milioane lei

435

 

Administratorul mai multor societăți din Slatina, Mihai Matei, 40 de ani, a fost arestat preventiv pentru o evaziune fiscală de peste 7 milioane lei, rezultată din cumpărarea și mașini second-hand din Anglia, Franța, Belgia și Germania și vânzarea acestora în România fără înregistrarea operațiunilor în contabilitate.

Tribunalul Olt a dispus ieri arestarea pentru 30 de zile a lui Mihai Matei, administratorul mai multor firme din Slatina, după ce la data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru evaziune fiscală de peste 7 milioane lei rezultată din neînregistrarea mai multor achiziții intracomunitare de mașini. În perioada 2009 – 2012 acesta ar fi cumpărat sute de mașini din Anglia, Belgia, Franța și Germania, pe care le-a vândut către diverse persoane fizice și juridice din România, fără să înregistreze tranzacțiile în contabilitate.

„Totodată, bărbatul a refuzat în mod nejustificat să pună la dispoziţia organelor de control documentele de evidenţă contabilă ale societăţilor, sustrăgându-se astfel de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 7.082.339 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit“, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean.