Instituţiile din judeţ comunică în sistem Big Brother

231

Primarii sau secretarii primăriilor nu vor mai fi chemaţi la Slatina pentru a li spune „două vorbe”, după cum s-a exprimat prefectul Silviu Neacşu, lucru valabil şi pentru directorii de şcoli sau alţi angajaţi ai instituţiilor publice. Astăzi, Prefectura Olt a inaugurat sistemul de videoconferinţă, care facilitează întâlnirea on-line a angajaţilor din sistemul public din teritoriu cu şefii de la judeţ, evitându-se astfel deplasările la Slatina pentru anumite lămuriri legate de problemele administrative. Sistemul va fi util şi în comunicarea anumitor măsuri de urgenţă, cei din teritoriu putând intra în legătură directă atât individual, cât şi pe zone, în şedinţe de grup.


„Acest sistem nu poate fi folosit decât de Prefectură, ci de orice deconcentrată din judeţ. Spre exemplu, Inspectoratul Şcolar poate stabili prin SMS cu directorii şedinţă la o anumită oră, iar aceştia se prezintă la primării pentru videoconferinţă. De mult intenţionam să stabilim o legătură mai eficientă cu primăriile din judeţ. Am încercat să accesăm nişte fonduri, dar nu am reuşit, aşa că am apelat la resursele noastre. Am încercat astfel să găsim modalităţile cele mai bune de a comunica cu cei din teritoriu, n-aş mai vrea să se deplaseze pentru orice fel de şedinţă, să-i chemăm la Slatina să le spunem două vorbe. Nu mai pierd o zi pe drumuri”, a prezentat prefectul Neacşu proiectul.
Reţeaua a fost formată fără costuri, prin utilizarea celor 100 de camere video pe care Prefectura le-a primit la alegerile locale din 2012. Astfel, primăriile care nu au avut sisteme video, au primit câte o cameră, iar un reprezentant al Prefecturii a instalat sistemul. On-line se vor discuta numai probleme administrative, datele secrete fiind evitate, deoarece sistemul nu asigură siguranţa confidenţialităţii.