,,Incubator de afaceri” pentru pietreni

248

Autorităţile din Piatra-Olt vor să acceseze fonduri europene pentru înfiinţarea unui incubator de afaceri. Se intenţionează ca în această iniţiativă să fie cooptate şi autorităţile din Dăbuleni, judeţul Dolj dar şi Drăgăneşti-Olt. Anunţul a fost făcut de secretarul primăriei oraşului Piatra-Olt, Petrişor Sotica.

Cele două administaţii întenţionează să acceseze în acest scop un milion de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) şi Programul Operaţional Capital Uman (POCU). Banii ar urma să asigure atât funcţionarea incubatorului de afaceri, care va funcţiona în imobilul fostei şcol din localitate, cât şi să sprijine pregătire profesională a antreprenorilor.

,,Intenţionăm acest lucru dar, până acum, totul este la acest stadium al discuţiilor. Noi sperăm să reuşim şi să sprijinim astfel dezvoltarea de noi afaceri în oraş şi, implicit, să ajutăm la crearea de noi locuri de muncă”, a susţinut edilul oraşului Piatra-Olt, Tudor Udrescu.

Principalele beneficiare ale unui astfel de proiect sunt IMM-urile, firmele nou-înfiinţate sau societăţile tinere, care au mai puţin de doi ani de la înfiinţare. Numărul maxim de societăţi acceptate în ,,incubator”, pentru a fi sprijinite prin oferirea de diverse facilităţi pe o perioadă de trei ani,  este de 25.

Cum acestea trebuie să creeze minim 3 locuri de muncă, numărul şomerilor din Piatra Olt care ar putea să-şi găsească un loc de muncă în următorii trei ani se ridică la 75.