UPDATE: Ex-primarul Piedone, arestat preventiv pentru 30 de zile

181

UPDATE ora 21.00-Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de magistrații Tribunalului București, care au admis cererea procurorilor DNA. Acesta fusese reţinut vineri seara, în Dosarul ,,Colectiv”, fiind acuzat de abuz în serviciu. Aceiaşi decizia a fost luată şi în privinţa aa două angajate ale primăriei care a fost condusă de Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a ajuns în arest, după ce procurorii DNA, care au preluat Dosarul ,,Colectiv” au emis pe numele sau o ordonanta de retinere. La fel s-a întâmplat si în cazul altor doua subordonate ale acestuia dar si a patronilor firmei care s-a ocupat cu efectele pirotehnice.

Dosarul ,,Colectiv” a fost preluat ieri de DNA care a anchetat un posibil abuz în serviciu. La scurt timp au fost luate si primele decizii. Fostul primar al Sector 4, Cristian Popescu Piedone, A fost adus la audieri cu mandate.. Dupa trei ore afla ca este pus sub acuzatie pentru abuzz în serviciu si fals în declaratii. Aproape de ora 11, pe numele fostului edil a fost emisa ordonanta de retinere pentru 30 de zile. Procurorii sustin ca, edilul ar fi ignorat prevederile legale în aprobarea data firmei care administra Clubul Colectiv în schimbul unor avantaje materiale. Anchetatorii sustin în referatul înaintat judecatorilor în vederea sustinerii cererii de arestare preventiva a lui Cristian Popescu Piedone ca patronii clubului bucurestean au încercat sa distruga probe. Dupa incendiu ei si-au sunat angajatii pe care i-au pus sa arda mai multe contracte, printre care si cel al pirotehnistului care s-a ocupat de show.