Sulfina Barbu de la DNA la Slatina

178

Membrii Comisiei pentru Mediu, Ape şi Silvicultură a PNL, din Regiunea Oltenia, s-au reunit astăzi la Slatina, pentru a dezbate problemele de mediu şi a prelua semnalele din zonă cu privire la Programul partidului în domeniu. La întânirea menită să marcheze ,,25 de ani de mediu”, au participat şi fostele ministre ale Mediului: Sulfina Barbu şi Lucia Varga. Prima a venit la Slatina, direct de la DNA, unde a fost citată în calitate de martor într-un dosar celebru.

Îainte de a se întâlni la Hotel Parc cu reprezentanţii câtorva zeci de asociaţii şi fundaţii de protecţie a mediului, fostele şefe ale Ministerului Mediului au susţinut, alături de cei doi copreşedinţi ai PNL Olt, o conferinţă de presă.

După ce au făcut o scurtă prezentare a stadiului implementării programelor de mediu de către Guvernul demisionar, precizând că suntem sub monitorizarea europenilor pentru nerespectare programului de închidere a haldelor de gunoi, cele două liberale care au ocupat fotoliul de ministru al Mediului au precizat şi care sunt dorinţele partidului lor în materie. Pentru finalizarea programului, au ales să organizeze întâlniri regionale cu persoanele şi instituţiile care activează în domeniul protecţiei mediului. Întâlnirea de la Slatina este cea de a treia, după cum au susţinut. Consultările publice pe probleme de Mediu se organizează sub genericul ,,25 de ani de mediu”.

Sulfina Barbu şi Lucia Varga nu au uitat să puncteze, în discursurile ţinute, problemele de mediu din judeţ. Un accent deosebit a fost pus pe măsurile de combatere a deşertificări din zona de sud a judeţului dar şi a lucrărilor de îndiguire a râurilor, menite să prevină inundaţiile. Pentru o cât mai bună informare a participanţilor la conferinţa de presă dar şi la Comisie, la dispoziţie au fost puse mape informative