În explozia la Brașov încep să se numere morţii. Primul decedat în această dimineață

161

Şase persoane au fost grav rănite în urma exploziei urmate de un incendiu care s-a produs, joi seară, la o fabrică de pâine din Braşov.

Din păcate, unul dintre răniţi a murit în această dimineaţă la spital. Este vorba despre bărbatul care a căzut în puț și care a ajuns la spital în stare gravă. Leziunile în zona capului au fost destul de serioase.

„S-a încercat tot ce s-a putut. Era pregătit să intre în operație, dar a decedat în preanestezie”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, citat de Agerpres.

Doi sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă cu arsuri pe 30% din suprafața corpului, leziuni de căi respiratorii superioare și sunt stabilizați hemodinamic. Alti trei răniți se află la secția de chirurgie plastică.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că explozia s-ar fi produs din cauza acumulării de pulbere de făină și a ventilației necorespunzătoare din fabrică.

„Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs”, a mai spus el.

„O echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani va face o expertiză în cazul exploziei de joi seara”, a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Danteş Bratu.